Dünya Fenerbahçeliler Günü

 
şu yaşadığımız pek enteresan gezegende bir şekilde cüzdanımızdaki nüfus kağıdının aynısını taşıyan o kadar çok insan var ki.. anası, babası türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan, üçüncü göbekten bir türk'e değen sürüsüne bereket adam var `yeni delhi`'de, `honolulu`'da, `papua yeni gine`'de..

`işte` bu insan evlatlarının bazısı da futbola düşkün biliyor musunuz, çok ilginç bu da. yani adamlar futbol seviyor! bu futbol seven adamların bir kısmı beşiktaş'a gönül vermiş mesela "`çarşı buda'ya karşı`" diyor uzaklarda, öbürü galatasaraylı, hakan şükür formasıyla lincoln'e küfrediyor `champs elysees`'de.. bir kısmı da fenerbahçeli. daha geçen gördüm, bir tanesi big ben'in altında taraftar formasıyla fotoğraf çektiriyor..

`işte` bu gezegen türkler, gittikleri her yere taraftarı oldukları takımı da götürüyor. "dünya" diye çağrılan bu gezegende de bir şenlik havası esiyor aldıkları galibiyetten, kazandıkları şampiyonluktan sonra.. bir de tabi o başta bahsettiğim nüfus kağıdını taşımayan milyonlar da sevebiliyor futbolu, şeker de yiyebiliyorlar.. ben nasıl westham'e sempati besliyorsam, sen nasıl ajax'a karşı boş değilsen onlar da bizim üç büyüklere beş küçüklere yakınlık duyuyorlar..

`işte` tüm bunları toplarsan aslında, 'fenerbahçeliler günü'nün başındaki "`dünya`" ne demekmiş, az çok, hani yani "tamam" deyip kabullenecek kadar anlıyorsun.. gerisini de deşmeye "ahaha sen edirne'yi bi geçsene lan" demeye, çirkinleşmeye hiç lüzum kalmıyor..

kutlu mutlu ola. 

Yorumlar

  1. Kesinlikle öyle. Fenerbahçemizin günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hasan'ın Rüyası

Kafamı Kırarım! s1e1